Ön itt van: Főoldal Bersek Pince Lábatlan

Bersek Pince, Lábatlan

 

Bersek pince - Lábatlan

 

2541 Lábatlan Paprét utca 20.

+36 30 897 3229

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.bersekpince.hu

www.facebook.com/Bersek-Pince

 

Termőterület mérete: 0,72 ha

Szőlőfajták: Cserszegi fűszeres, Bianka, Kunleány, Leányka, Kékfrankos, Zweigelt, Merlot

Készített borok: Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Birtokbor, Bersek Boszorkák, Bersek Bestiák, Kékfrankos rozé, Zweigelt rozé, Kékfrankos, Zweigelt, Merlot.

Borkóstoló: 30 főig kísérőnek borfalatok, hidegtál, - igény szerint a meleg étel is.

Szőlészetünk és borászatunk 2018-ban Lábatlanon családi összefogás révén jött létre. Pincénk nevét, a Lábatlan mellett található Bersek-hegyről (Kis Bersek-hegy Nagy Bersek-hegy) kapta, melynek panorámája a szőlőültetvényünkből nézve talán a legszebb. Szőlőültetvényünk Lábatlanon a Búzás-hegyen a Klastrom dűlőben található. A jelenlegi szőlőterület és pince több generáció szorgalmas munkájának eredménye.

Lábatlanon mindig is volt kultusza és hagyománya a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek. Ez a Gerenday-család idejében teljesedett ki igazán, akik a kőfaragás mellett szép pincéikben finom borokat is készítettek. A lábatlani református templom melletti Búzás-hegy pedig, mindig is szépen díszlett a szőlőültetvényektől. A Gerecse lábánál fekvő Bersek-hegy és környéke gazdag természeti kincsekben, így kiváló turisztikai élményt nyújt a lábatlani bor poharazgatása mellett.

Vendégeinket a présházban, a borteraszon, és a szőlőültetvényünkbe tudjuk fogadni borkóstolóval és finom házias borfalatokkal.

Főleg reduktív technológiával készítünk illatos fehér és rozé borokat, de pincénkben megtalálhatóak a fahordóban érlelt testesebb vörös borok is. A mai borfogyasztási igényeket szeretnénk a kézműves borainkkal ellátni. Jelenleg évi kétezer palack, bort készítünk. Boraink elsősorban illatos, gyümölcsös ízjegyeket hordoznak, mely mellett a talaj és a kőzet ásványossága is megjelenik bennük. Boraink jól párosíthatók különleges gasztronómiai fogások mellé is.

„A szőlő és bor kultusza egy hely azon szellemét, varázsát, és tűzét jelenti, az ott dolgozó emberek munkája révén, mely egy palackba zárt borban rejlik.”   Ezzel szeretnénk a Neszmélyi borvidéket színesíteni!

Mezős Balázs és Daróczi László

 

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.