Ön itt van: Főoldal Bősze Pincészet Ászár

Bősze Pincészet, Ászár

 

Bősze Pincészet - Ászár

 

2881 Ászár, Gyári út 23/a.

+36205731563

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.boszepinceszet.hu

https://www.facebook.com/boszepinceszet

 

Termőterület mérete: 8,5 ha

Szőlőfajták: Irsai Olivér, Olaszrizling, Rajnai Rizling, Rizling Szilváni, Szürkebarát, Chardonnay, Zengő, Viktória Gyöngye, Nektár, Zöld Veltelini, Sárgamuskotály, Pinot Noir, Zweigelt, Kékfrankos és Cabernet Franc

Borkóstoló: 60 főig (kísérő: hideg-, melegétel)

   2009 decembere óta foglalkozunk szőlőtermesztéssel és feldolgozással a Neszmélyi Borvidéken, azon belül is Ászáron.

   2019. augusztusára megvalósult nagy álmunk, elkészült az új borászati üzemünk, melynek köszönhetően tovább tudjuk növelni mind a borok minőségét a korszerű technológiai adottságoknak köszönhetően , mind a borok mennyiségét , hogy még szélesebb körben élvezhessék a Bősze borokat. Nagy részben reduktív borok készülnek a pincében, de számos hordóban készülnek oxidatív tételek fehér és vörösborból.

   Jelenleg 8,5 hektár saját területtel rendelkezik a pincészet. Borainkat a környékbeli éttermekben, néhány élelmiszerüzletben, borszaküzletben, rendezvényeken valamint helyben értékesítem. Az idei évben tovább bővítjük az értékesítési helyeket legyen az étterem vagy borszaküzlet.

   Célom, hogy boraimmal segíteni tudjam a borvidék jó irányú megítélését, fejlődését és a nagy múltú ászári borokat újra ismertté tegyem az országban és országon kívül.

Bősze Csaba

 

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.