Útvonal jelzések és táblák

 

Turistajelzések

2019.05.30. 

 

A komplex ökoturisztikai inforendszer kialakítása során egy már meglévő kb. 30 km tanösvény hálózat mintegy 70 km hosszú túraútvonallal bővül. Az Agostyán, Baj, Dunaalmás,  Dunaszentmiklós, Neszmély, Szomód, Tardos és Tata területén vezető, a környék természeti szépségeit, élővilágát bemutatni szándékozó turistautat e célból útirányjelző és információs táblákkal is felszerelik. Az illegálisan felfestett jelzések eltávolítását követően a tulajdonosi hozzájárulásokkal rendelkező útvonalon a turistajelzések elhelyezése is lezajlott. 

 

 

 

 

Útirányjelző táblák

 2020.10.20.

 

Az útvonal mentén mintegy 80 helyen megtörtént a 150 db EU szabvány szerint elkészített útjelző és egyben QR kódos tábla elhelyezése, melyek az adott ponttól elérhető látnivalók távolságát is jelzik a turisták számára.

 

           

     

 

 Információs táblák

 2020.11.15.

 

A Gerecse történetét, az érintett településeket, továbbá a környék növényvilágát bemutató, ismeretterjesztő interaktív elemekkel ellátott táblák is a helyükre kerültek. A táblán lévő QR kód használatával a projekt keretében kialakítandó honlapra jut el a látogató, ahol további hasznos információkkal és tudnivalókkal ismerkedhet meg.

 

 

                    

 

A szeles időjárás kisebb károkat is okozott, de az elhárító karbantartás időben megtörtént.

 

 

 

 

Figyelmeztető táblák

 2021.02.10.

 

Mivel a kijelölt útvonal a honvédségi lövészeti gyakorlótér védőterülete közelében halad, ezért a veszélyes területek irányába induló leágazásoknál figyelmeztető táblákat kellett elhelyezni. A jelzőtáblák egy része térképet is megjelenít a természetjáró turisták minél könnyebb tájékozódása érdekében.

 

 

 

 

 

 

 

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.