Nyitnikék Pincészet, Baj

 

Nyitnikék Pincészet - Baj

 

2836 Baj, Szőlőhegy, 2010 hrsz

+36206228200; +36202685050

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.facebook.com/Nyitnikék pincészet Baj

 

Termesztett szőlőfajták: Rizlingszilváni, Királyleányka

Készített borok: Generosa, Pinot Blanc, Cabernet Sauvignon rozé, Cabernet Sauvignon vörös, Hárslevelű, Irsai Olivér, Sárgamuskotály, Rizlingszilváni, Zöld Veltelini, Sauvignon Blanc, Olaszrizling

Két természet- és borbarát, neszmélyi borvidéki fiatalember (Szabó István, Anderla Attila), akiknek az agrárium és a hagyományok a szenvedélyük, 2017-ben megalapította a Nyitnikék Pincészetet a baji hegyoldalban.

A pincészet egy közel 0,6 ha-os területen fekszik festői környezetben. 2019-ben elkészült egy fedett grillező is, így  tavasztól már borkóstolók, és egyéb rendezvények lebonyolítása is lehetséges lesz. Nem kevesebbet terveztek, mint a turizmussal és a gasztronómiával karöltve a magyar bor és a neszmélyi borvidék hírnevét tovább öregbíteni.  Ezért immár Tatán egy 1,4 ha-os terület is a Nyitnikék Pincészet szolgálatába állt, ezáltal folyamatosan növekvő szortimenttel várják a borbarátokat.

A jövőben a borvidékre jellemző, és új fajták telepítését is tervezik. 

Szabó István, Anderla Attila

Tatai Családi Gazdaság, Ete

 

Tatai Családi Gazdaság - Ete

 

2947 Ete, Kossuth Lajos u. 26.

+36306211843

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

http://tataiborhaz.blog.hu/

 

Termőterület mérete: 5 ha

Szőlőfajták: olaszrizling, szürkebarát, cserszegi fűszeres, rizlingszilváni, chardonnay, Irsai Olivér, kékfrankos, kunleány, ezerjó, pölöskei muskotály

Borkóstoló: 4-44 fő; borkóstoló kísérő: hideg-, melegétel

Tatai Ferenc és egész családja (gyermekei, menye) Etén gazdálkodik, ahol szőlőültetvényük mérete már elérte az 5 hektár termőterületet, szőlőik fajtája pedig a tízet. Olaszrizling, szürkebarát, cserszegi fűszeres, rizlingszilváni, chardonnay, irsai olivér, kékfrankos, kunleány, ezerjó és az igen ízletes pölöskei muskotály mind-mind megtalálható náluk.

A kis településen több présházban és egy pincemúzeumban várják nagy szeretettel az odalátogató vendégeket, de nem csak borkóstolóra. Kínálatukban sokféle pálinka is megtalálható, igazi csemegék még a legínyencebbeknek is. Borkóstolóik kísérője a szokásos sajt, pogácsa mellett a háziasszonyok rétese. De bográcsos, kondéros ételek is fogyaszthatók náluk. Az éppen felújítás alatt álló vendégházuk is hamarosan nyitva áll majd az érdeklődők előtt.

Tatai Ferenc

 

N3 Borműhely

 

N3 Borműhely

 

 +36501291144; +362025104167; +36203977455

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 www.n3bormuhely.hu

Facebook/Instagram: n3bormuhely

 

Készített borok: TR18 - Fűszeres tramini; 2018PG18 – Szürkebarát; 2018KL18 – Királyleányka; 2018SB18 - Sauvignon blanc; 2018CSF18 - Cserszegi fűszeres; 2018CARMINE - Pinot noir siller; 2018CH17 - Bâtonnage Chardonnay 2017

Borkóstoló: házhoz visszük a borkóstolót.

Az N3 Borműhely megszületéséhez mindössze három hozzávalóra volt szükség, a barátságra, a Neszmélyi Borvidék iránti rajongásra és a borok szeretetére. Egy kertészmérnök, egy szőlész-borász, egy informatikus-közgazdász. Hárman, Neszmélyről, vagyis N3. Olyan borokat szeretnénk készíteni, amelyek hűen tükrözik borvidékünk adottságait. Olyan borokat, amelyekre őszintén büszkék lehetünk.

A borvidék legfiatalabb borászata vagyunk, 2017 szeptemberében alakultunk, saját szőlőterülettel még nem rendelkezünk, tételeink alapanyagát kizárólag a borvidék határain belülről vásároljuk és főként reduktív technológiával Nyergesújfalun készítjük el. Tekintve, hogy pincénk végleges helyét még keressük, a Neszmélyi Borvidéken vendégeket nem tudunk fogadni, de addig is egyik szlogenünk: Házhoz visszük a borkóstolót! Ennek keretében tételeinket saját otthonukban kóstolhatják meg az érdeklődők.

Fiderman Szabolcs, Katona Balázs, Kaári-Kabay Zsombor

 

Petőcz Pincészet , Ászár

 

Petőcz Pincészet - Ászár

 

2881 Ászár Petőfi Sándor utca 64.

+36304113912

www.petocz.hu

E-mailcím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://www.facebook.com/petoczvendeghaz/

 

Termőterület: 5,5 ha

Szőlőfajták: szürkebarát, ezerjó, sauvignon blanc, cserszegi fűszeres, rizlingszilváni

Készített borok: Szürkebarát, Ezerjó, Sauvignon blanc, Cserszegi fűszeres, Rizlingszilváni, Rozé, Olaszrizling, Cabernet sauvignon.

Borkóstoló: 4- 35 fő

A Petőcz Pincészet a Neszmélyi Borvidék fiatal borászata, új és régi ültetvényekkel és ültetvényszerkezettel. Pincészetünk kizárólag palackos borokat értékesít: szürkebarát, ezerjó, sauvignon blanc, cserszegi fűszeres, rizlingszilváni, rozé, olaszrizling és cabernet sauvignon található meg a kínálatunkban. Jelentős hozamkorlátozás mellett, kíméletes feldolgozással, reduktív technológiával és hordós érleléssel készítjük palackozott borainkat. Ászári és kerékteleki termőterületeink nagysága 5,5 hektár.

Pincészetünk Ászáron található, amelyet 2015-ben építettünk egy vendégházzal karöltve. A borkóstolás mellé szálláshelyet is tudunk nyújtani kedves vendégeinknek. Otthonosan berendezett apartmanok, közösségi helység (35fő), egy fedett terasz kemencével, grill-hellyel, asztalokkal és padokkal állnak rendelkezésre egy kitűnő hangulatú grill vacsora megrendezéséhez egy egész napos bakonyi túra után.

Petőcz Gábor

 

Mazsó Pincészet, Bana

 

Mazsó Pincészet - Bana

 

2944 Bana, Petőfi Sándor út 5.

+36706149559

 

Termőterület mérete: 1,5 ha

Szőlőfajták: Irsai Olivér, olaszrizling, kékfrankos, sauvignon blanc

Készített borok Olaszrizling száraz, Irsai Olivér száraz, Zweigelt rozé félszáraz, Sauvignon blanc félszáraz, Zöldveltelini félédes, Franco (vörös cuvée) száraz

Borkóstoló: max.20 főig

Komárom-Esztergom megye észak-nyugati sarkában, Banán élünk és gazdálkodunk 1, 5 hektár saját termőterületen. Irsai Olivér, olaszrizling, kékfrankos és sauvignon blanc fajtákat termesztünk, de borkínálatunk színesítése érdekében vásárolt szőlőt is feldolgozunk. Fehér borainkat reduktívan készítjük, a 2017-es évjáratban száraz olaszrizling, száraz Irsai Olivér, félszáraz zweigelt rose, félszáraz sauvignon blanc, félédes zöldveltelini, száraz Franco, mely egy vörös cuveé, került a pincénkbe.

Családi pincészetünk már 6 éve működik, és az idei évtől döntöttünk úgy, hogy megmutatjuk magunkat kicsit szélesebb körben is.

Mazsó Pincészet

 

 Copyright © 2012. Minden jog fenntartva.

A weboldal tartalmi elemeinek felhasználásához a szerzők engedélye szükséges.