Nyitnikék Pincészet, Baj
Nyitnikék Pincészet - Baj
2836 Baj, Szőlőhegy, 2010 hrsz
+36206228200; +36202685050
www.facebook.com/Nyitnikék pincészet Baj
Termesztett szőlőfajták: Rizlingszilváni, Királyleányka
Készített borok: Generosa, Pinot Blanc, Cabernet Sauvignon rozé, Cabernet Sauvignon vörös, Hárslevelű, Irsai Olivér, Sárgamuskotály, Rizlingszilváni, Zöld Veltelini, Sauvignon Blanc, Olaszrizling
Két természet- és borbarát, neszmélyi borvidéki fiatalember (Szabó István, Anderla Attila), akiknek az agrárium és a hagyományok a szenvedélyük, 2017-ben megalapította a Nyitnikék Pincészetet a baji hegyoldalban.
A pincészet egy közel 0,6 ha-os területen fekszik festői környezetben. 2019-ben elkészült egy fedett grillező is, így tavasztól már borkóstolók, és egyéb rendezvények lebonyolítása is lehetséges lesz. Nem kevesebbet terveztek, mint a turizmussal és a gasztronómiával karöltve a magyar bor és a neszmélyi borvidék hírnevét tovább öregbíteni. Ezért immár Tatán egy 1,4 ha-os terület is a Nyitnikék Pincészet szolgálatába állt, ezáltal folyamatosan növekvő szortimenttel várják a borbarátokat.
A jövőben a borvidékre jellemző, és új fajták telepítését is tervezik.
Szabó István, Anderla Attila
Tatai Családi Gazdaság, Ete
Tatai Családi Gazdaság - Ete
2947 Ete, Kossuth Lajos u. 26.
+36306211843
Termőterület mérete: 5 ha
Szőlőfajták: olaszrizling, szürkebarát, cserszegi fűszeres, rizlingszilváni, chardonnay, Irsai Olivér, kékfrankos, kunleány, ezerjó, pölöskei muskotály
Borkóstoló: 4-44 fő; borkóstoló kísérő: hideg-, melegétel
Tatai Ferenc és egész családja (gyermekei, menye) Etén gazdálkodik, ahol szőlőültetvényük mérete már elérte az 5 hektár termőterületet, szőlőik fajtája pedig a tízet. Olaszrizling, szürkebarát, cserszegi fűszeres, rizlingszilváni, chardonnay, irsai olivér, kékfrankos, kunleány, ezerjó és az igen ízletes pölöskei muskotály mind-mind megtalálható náluk.
A kis településen több présházban és egy pincemúzeumban várják nagy szeretettel az odalátogató vendégeket, de nem csak borkóstolóra. Kínálatukban sokféle pálinka is megtalálható, igazi csemegék még a legínyencebbeknek is. Borkóstolóik kísérője a szokásos sajt, pogácsa mellett a háziasszonyok rétese. De bográcsos, kondéros ételek is fogyaszthatók náluk. Az éppen felújítás alatt álló vendégházuk is hamarosan nyitva áll majd az érdeklődők előtt.
Tatai Ferenc
N3 Borműhely
N3 Borműhely
+36501291144; +362025104167; +36203977455
Facebook/Instagram: n3bormuhely
Készített borok: TR18 - Fűszeres tramini; 2018PG18 – Szürkebarát; 2018KL18 – Királyleányka; 2018SB18 - Sauvignon blanc; 2018CSF18 - Cserszegi fűszeres; 2018CARMINE - Pinot noir siller; 2018CH17 - Bâtonnage Chardonnay 2017
Borkóstoló: házhoz visszük a borkóstolót.
Az N3 Borműhely megszületéséhez mindössze három hozzávalóra volt szükség, a barátságra, a Neszmélyi Borvidék iránti rajongásra és a borok szeretetére. Egy kertészmérnök, egy szőlész-borász, egy informatikus-közgazdász. Hárman, Neszmélyről, vagyis N3. Olyan borokat szeretnénk készíteni, amelyek hűen tükrözik borvidékünk adottságait. Olyan borokat, amelyekre őszintén büszkék lehetünk.
A borvidék legfiatalabb borászata vagyunk, 2017 szeptemberében alakultunk, saját szőlőterülettel még nem rendelkezünk, tételeink alapanyagát kizárólag a borvidék határain belülről vásároljuk és főként reduktív technológiával Nyergesújfalun készítjük el. Tekintve, hogy pincénk végleges helyét még keressük, a Neszmélyi Borvidéken vendégeket nem tudunk fogadni, de addig is egyik szlogenünk: Házhoz visszük a borkóstolót! Ennek keretében tételeinket saját otthonukban kóstolhatják meg az érdeklődők.
Fiderman Szabolcs, Katona Balázs, Kaári-Kabay Zsombor
Petőcz Pincészet , Ászár
Petőcz Pincészet - Ászár
2881 Ászár Petőfi Sándor utca 64.
+36304113912
https://www.facebook.com/petoczvendeghaz/
Termőterület: 5,5 ha
Szőlőfajták: szürkebarát, ezerjó, sauvignon blanc, cserszegi fűszeres, rizlingszilváni
Készített borok: Szürkebarát, Ezerjó, Sauvignon blanc, Cserszegi fűszeres, Rizlingszilváni, Rozé, Olaszrizling, Cabernet sauvignon.
Borkóstoló: 4- 35 fő
A Petőcz Pincészet a Neszmélyi Borvidék fiatal borászata, új és régi ültetvényekkel és ültetvényszerkezettel. Pincészetünk kizárólag palackos borokat értékesít: szürkebarát, ezerjó, sauvignon blanc, cserszegi fűszeres, rizlingszilváni, rozé, olaszrizling és cabernet sauvignon található meg a kínálatunkban. Jelentős hozamkorlátozás mellett, kíméletes feldolgozással, reduktív technológiával és hordós érleléssel készítjük palackozott borainkat. Ászári és kerékteleki termőterületeink nagysága 5,5 hektár.
Pincészetünk Ászáron található, amelyet 2015-ben építettünk egy vendégházzal karöltve. A borkóstolás mellé szálláshelyet is tudunk nyújtani kedves vendégeinknek. Otthonosan berendezett apartmanok, közösségi helység (35fő), egy fedett terasz kemencével, grill-hellyel, asztalokkal és padokkal állnak rendelkezésre egy kitűnő hangulatú grill vacsora megrendezéséhez egy egész napos bakonyi túra után.
Petőcz Gábor
Mazsó Pincészet, Bana
Mazsó Pincészet - Bana
2944 Bana, Petőfi Sándor út 5.
+36706149559
Termőterület mérete: 1,5 ha
Szőlőfajták: Irsai Olivér, olaszrizling, kékfrankos, sauvignon blanc
Készített borok Olaszrizling száraz, Irsai Olivér száraz, Zweigelt rozé félszáraz, Sauvignon blanc félszáraz, Zöldveltelini félédes, Franco (vörös cuvée) száraz
Borkóstoló: max.20 főig
Komárom-Esztergom megye észak-nyugati sarkában, Banán élünk és gazdálkodunk 1, 5 hektár saját termőterületen. Irsai Olivér, olaszrizling, kékfrankos és sauvignon blanc fajtákat termesztünk, de borkínálatunk színesítése érdekében vásárolt szőlőt is feldolgozunk. Fehér borainkat reduktívan készítjük, a 2017-es évjáratban száraz olaszrizling, száraz Irsai Olivér, félszáraz zweigelt rose, félszáraz sauvignon blanc, félédes zöldveltelini, száraz Franco, mely egy vörös cuveé, került a pincénkbe.
Családi pincészetünk már 6 éve működik, és az idei évtől döntöttünk úgy, hogy megmutatjuk magunkat kicsit szélesebb körben is.
Mazsó Pincészet